Richtlijnen corona-opvolging vanaf 6 december

  • 14 december 2021

-vanaf maandag 6 december dragen alle leerlingen van de lagere school binnen een mondmasker, buiten hoeft dit niet.

 Gelieve dagelijks twee mondmaskers mee te geven met uw kind. Gebruik hiervoor een zakje of doosje.  Uiteraard hebben wij ook reserve-exemplaren indien er eentje stuk gaat of vergeten wordt.  

-basisscholen moeten bij een tweede indexleerling (positief getest via een pcr) binnen de zeven dagen, het clb contacteren en de noodremprocedure opstarten. De noodremprocedure is, naast de tracing, het plaatsen van de klas in quarantaine voor zeven dagen. U ontving eerder een brief over de werkwijze wat betreft de lessen.

-scholen moeten een week eerder sluiten. De laatste schooldag van 2021 is dus momenteel vrijdag 17 december. De uitspraak van de minister-president dat de laatste week voor de vakantie 'weinig pedagogische impact heeft', vinden wij een spijtige zaak.  We streven ernaar om alle leerlingen, na het wegvallen van zeer veel leertijd in het verleden door corona, zoveel mogelijk te ondersteunen op elk moment.

 

Ik wens jullie, de ouders, maar ook zeker onze leerlingen en leerkrachten te bedanken voor het begrip, de flexibiliteit en de snelle communicatie bij besmettingen.