update Corona

  • 4 april 2020

Beste ouders, 

De voorbije 3 weken waren erg vreemd en belastend voor iedereen. Plots zat (bijna) iedereen thuis en moest u "in uw kot"  zo goed en zo kwaad als mogelijk schooljuf of -meester spelen. Niet evident. Voor sommige ouders een bijna onmogelijke opdracht; zeker als ze ook nog moeten thuiswerken. Wij beseffen heel goed dat deze drastische maatregelen erg wegen op de meeste gezinnen. De vaste routines en zekerheden vallen plots weg. Wij willen jullie dan ook  oprecht danken voor de inspanningen die jullie thuis gedaan hebben bij het begeleiden van het schoolwerk van uw kind(-eren). Vermoedelijk komt de herhalingsleerstof er al langs hun oren terug uit. 

Ondertussen staat de paasvakantie voor de deur. Tijd om de druk van de ketel te halen. Twee weken samen spelen, samen wandelen of fietsen, samen genieten. Twee weken ontspannen en vooral niet aan de school denken. Wij kunnen jullie maar één belangrijk advies geven: laat uw kinderen onbezorgd en onbezonnen buiten (of binnen) spelen. 

Hoe het verder moet na de paasvakantie is nog niet geweten. Wij zijn alleszins ons al volop aan het voorbereiden op het meest waarschijnlijke scenario dat de lessen nog opgeschort blijven (tot 3 mei?) en er vanop afstand (nieuwe) leerstof zal aangeboden worden.

Voorlopig moet u zich hierover geen zorgen maken. In de loop van volgende week zullen we u per mail laten weten hoe we alles gaan organiseren na de paasvakantie. 

 Wij wensen iedereen een hele fijne en ontspannende paasvakantie. 

 Lieve en gezonde groeten van alle juffen, meesters en directie van GO Shil!