Update Corona 12 nov - schoolstart 16 nov 2020

  • 12 november 2020

Beste leerlingen en ouders,

 

 

Hopelijk hebben jullie al kunnen genieten van een leuke vakantie en is iedereen gezond gebleven.

 

Wij kijken er alvast naar uit om jullie allemaal terug te begroeten op maandag 16 november!

 

Voor deze schoolstart delen we nog graag de volgende informatie:

 

De basisscholen zullen opstarten in code oranje zoals dit reeds was aangekondigd voor de vakantie. Omdat we reeds een aantal zaken strenger benaderden in code geel dan aangegeven, zal er nu in praktijk weinig veranderen voor onze leerlingen.

Graag herinner ik jullie wel aan het feit dat er maar 1 lesuur levensbeschouwing per week zal onderwezen worden. Ook de zwemlessen voor het derde leerjaar werden geannuleerd en worden vervangen door 2 lesuren lichamelijke opvoeding.

 

Ondertussen is ook alles klaargemaakt om, indien nodig, online les te kunnen geven via Google classroom. Weldra ontvangen jullie het emailadres (een persoonlijk op naam van elke leerling) en het wachtwoord. Daarna kunnen jullie al eens trachten in te loggen.

Deze link kan je alvast helpen: https://support.google.com/edu/classroom/answer/6072460?co=GENIE.Platform%3DDesktop&hl=nl

Ook al starten we op met 100% contactonderwijs, op deze manier zijn we voorbereid wanneer we, door quarantainemaatregelen, bepaalde klassen moeten sluiten.

Echter hopen we dat het niet zo een vaart zal lopen…

 

Omwille van de verlengde herfstvakantie, gaf onze leverancier een aanpassing door in het menu van november.

pdf bestandAANGEPAST verlenging herfstvakantie - Menu november 2020.pdf (506 kB)

Vermits het een verschuiving betreft, zijn de allergenen terug te vinden op de oorspronkelijke lijst op onze website https://www.goshil.be/sites/default/files/atoms/files/MENU%20NOVEMBER%202020.pdf

Vergeten jullie niet de bestellijst van december tijdig in te dienen?

 

 

Tijdens de vakantie hebben wij ook niet stil gezeten. De redding van onze boom ‘de linde’ werd aangevat. Voor de winter krijgt deze een fijne nieuwe omgeving, aangepast aan de kroonprojectie. Dit is geen gemakkelijke klus. Na onderzoek bleek dat deze groeide op een betonnen plaat onder de speelplaats en kon overleven op een zandbodem van 20 cm.

In de toekomst zal hij veel gelukkiger zijn!

 

De wortels worden verankerd en er komt een leuke bank rond de stam.

Schors en extra zitbankjes in halve boomstammen maken het plaatje compleet. Morgen zou alles klaar zijn.

redding linde

Tevens werden alle valtegels onder de twee grote, houten speeltorens vervangen.  Het zijn er groene geworden. Wij danken uitdrukkelijk de vriendenkring voor de financiële ondersteuning.

We maken graag onze speelplaats veiliger en aantrekkelijker voor onze lieve leerlingen!

 

Tot maandag!

 

Stay safe,

 

Team GO Shil!

#sterkinsamenwerk