Update Corona 17 april 2020

  • 17 april 2020


Beste ouders,

 De paasvakantie loopt op haar einde. Hopelijk hebben jullie samen kunnen genieten van het mooie weer en wat rust.

De maatregelen in de strijd tegen het coronavirus werden door de Nationale Veiligheidsraad officieel verlengd tot en met 3 mei. De lessen zullen dus al zeker tot deze datum opgeschort blijven.

Toch delen wij u dit graag mee: 

  1. Noodopvang:

Net zoals voor de paasvakantie is er de komende 2 weken noodopvang voorzien voor kinderen van wie de ouders in een cruciale sector werken (zorg, veiligheid, voeding of distributie).   De voor- en naschoolse opvang (7u tot 8u30 en15u30 tot 19u) zal ook terug ingericht worden. Let op: we zijn gesloten op 1 mei.

2. Pre-teaching

Vanaf volgende week starten we met het aanreiken van nieuwe leerstof vanop afstand. Hiervoor heeft u gisteren een link ontvangen.  Echt online lesgeven doen we niet, dit is moeilijk haalbaar wanneer er ouders moeten telewerken en/of er voor de kinderen in het gezin meerdere laptops nodig zijn.  De nieuwe leerstof zal aangeboden worden in de vorm van instructiefilmpjes, stappenplannen, Xnapda, …  Te bekijken en oefenen wanneer het kan.  En uiteraard staan de juffen en meesters paraat om jullie te helpen via mail, Questi, chatsessies, …  

Pre-teaching is een eerste kennismaking met bepaalde, nieuwe leerstof. Deze zal in de klas, wanneer de scholen terug open zijn, herhaald worden. Zo zorgen we ervoor dat alle leerlingen deze onder de knie krijgen.

Rapport 3 (paasvakantie) zal niet uitgedeeld worden, we zullen dit waarschijnlijk samen met rapport 4 doen op het einde van het schooljaar.

Voor onze allerkleinsten blijven de kleuterjuffen ook druk bezig. Zij zullen leuke taken en opdrachtjes doorsturen en/of klaarleggen.

3.Annulatie activiteiten

Omdat er nog weinig bekend is over het schoolse traject en de richtlijnen die opgelegd zullen worden vanuit de overheid, zijn wij genoodzaakt de komende activiteiten te annuleren. Schoolreizen, meerdaagse klasreizen, pedagogische studiedagen, … gaan niet door.  Indien er in de toekomst toch een mogelijkheid is om bijvoorbeeld een proclamatie te organiseren, brengen wij u tijdig op de hoogte. 

 

Wij beseffen dat dit een zeer vreemde tijd is met enorm veel onzekerheden en vragen. Maar samen met jullie gaan we er toch het beste van maken!

 

Warme, virtuele knuffels aan al onze leerlingen,

De juffen, meesters en directie van GO Shil!